Over Jaakke Foodblog

In mei 2015 las ik (Robert) ergens iets over de Big Green Egg. Uit nieuwsgierigheid was ik wat gaan zoeken op het web en kwam ik terecht op het http://www.bbqgenootschap.nl en raakte ik besmet met het BBQ virus. Ik was altijd al fan van BBQ’en maar wat ik toen BBQ noemde durf ik daar nu niet meer mee te vergelijken. Ik had een Weber Q300 gas BBQ waar niks mis mee is voor een familie grill sessie maar Low and Slow kreeg ik daarop niet voor elkaar.

Na niet al te lang twijfelen heb ik toen een Big Green Egg MiniMax gekocht bij http://www.kookpunt.nl. Waarom de MiniMax? omdat hier erg positief over geschreven werd en dit model vergeleken met de andere modellen een stuk schappelijker geprijsd was.

IMG_1019

De MiniMax is nog steeds mijn meest gebruikte barbecue simpelweg omdat hij super zuinig is en je in de meeste gevallen voldoende ruimte biedt voor mij en mijn gezin. Enige nadeel aan de MiniMax het gebrek aan hoogte, een Beer Can Chicken of een gietijzeren pan passen er niet op. Om die reden heb ik uit eindelijk ook nog een Big Green Egg Large aangeschaft.

IMG_0180

 

Op het http://www.bbqgenootschap.nl post ik regelmatig een verslag van recepten die ik gemaakt heb en waarvan ik denk dat ze de moeite zijn om te delen. Omdat ik voor mij zelf alle recepten al in een OneNote leek het me wel leuk om deze op een blog te plaatsen.

Naast BBQ’en hou ik van lekker eten, wijn en heb ik een lichte verslaving aan TV series. Als ik actief ben wil nog wel eens op de mountainbike stappen en ben ik gek op snowboarden.

Gr,

Robert